T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / YUNUSEMRE - Manisa TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

        Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımızda 10. Sınıfta 4 kız 4 erkek ; 11. Sınıfta 13 kız 2 erkek; 12.sınıfta 21 kız 1 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 45 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünün Erken Çocukluk Dalı mevcuttur.

 10. Sınıfta; bölüm için gerekli teorik bilgiler

 11. Sınıfta; dal seçimi yapılmakta, teorik bilgilerin yanı sıra bölümle ilgili uygulamalar ve beceri kazanmaya yönelik eğitim verilmektedir,

         Okulumuzun uygulama anasınıfı bulunmayıp; Çocuk Gelişimi Uygulama Atölyesi bulunmaktadır.  Alanımızla ilgili detaylı bilgilere web sitemizden ulaşabilir veya bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 



ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İLE İLGİLİ BİLGİLER

 

Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara nasıl kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini destekleyen (fiziksel, psiko-motor, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal), plan yapan, uygulayan, insan ilişkileri ve empatiye önem veren, çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama, basit beden eğitimi hareketleri, müzik çalışmaları, sanat ve ana dili etkinlikleri yapan, çocukları tanıma tekniklerini uygulaya bir alanıdır.

  

Alanın iş Bulma İmkânları

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, İlkokul ve Ortaokulların bünyelerindeki anasınıfları ile Resmî ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, gibi okul öncesi eğitim kurumlarında ve çocuk kulüplerinde çalışabilirler.

 

Eğitim ve Kariyer İmkânları

 

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği (Açık Öğretim) ,İşitme Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, Üstün Zekâlılar Öğretmenliği, Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu bölümlerini tercih edebilirler. Lisans eğitim süresi 4 yıldır. Ayrıca, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liseleri, Çocuk Gelişimi ve eğitimi alanından mezun olanlar, istedikleri takdirde, Çocuk Gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2023 - Güncelleme: 20.02.2023 11:18 - Görüntülenme: 230
  Beğen | 8  kişi beğendi